Президент України Петро Порошенко два рази спілкувався по телефону з главою Кремля Володимиром Путіним з початку 2017 року. Головною темою їхніх переговорів було загострення ситуації на фронті в районі Авдіївки, а також звільнення українців з російського полону.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Громадському". Він розповів, що Порошенко змушений був вийти на зв'язок з Путіни, оскільки військова криза в Авдіївці досягла апогею.

Необхідно було, за словами Єлісєєва, припинити обстріли і відновити інфраструктури в районі. Він додав, що переговори скоординували з представниками нормандського формату - Францією і Німеччиною.

"Щодо політв'язнів, то президент називав конкретні всім відомі прізвища, для того, щоб ще раз привернути увагу до важливості цього питання, що це питання знаходиться на контролі у президента, і ми цих людей ніколи не забудемо", - наголосив заступник глави АП.

Єлісєєв заявив, що переговори з цього питання тривають. Українська сторона, за його словами, поки не буде розкривати деталі переговорів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, українські дипломати роблять все можливе для організації зустрічі президентів США і України. Необхідно, щоб Дональд Трамп провів переговори з Петром Порошенком, до спілкування з Володимиром Путіним.