Китайський уряд активно розпочав боротися з відтоком капіталу у зв'язку із найбільшим падінням юаня за останнє двадцятиріччя. Економісти ввели обмеження на іноземні угоди, що пішло не на користь Росії.

За інформацією Bloomberg, Китай запропонував Росії продати облігації в юанях, які розміщуються на внутрішньому ринку. Директор Департаменту державного боргу і державних фінансових активів Росії Костянтин Вишковський заявив, що такий варіант Москві не підходить.

"Кошти мають гарантовано надійти до бюджету. Залучені кошти можна вивести з Китаю тільки за спеціальним дозволом. Для Росії як суверенної позичальника це неприйнятно", - заявив Вишковський.

Зазначимо, що у Росії все ще чекають на відповідь від китайського регулятора. Народний банк Китаю поки відмовчується від офіційного запиту Москви по факсу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", прес-секретар президента Росії Пєсков виправдав зустрічі російського посла Кисляка з радниками Трампа.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще