Глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина готова ввести економічні та політичні санкції проти Нідерландів, якщо голландці не дозволять йому брати участь в мітингу на території турецького консульства в Роттердамі.

Як пише Reuters, Чавушоглу хотів агітувати турецьких громадян і осіб з подвійним громадянством підтримати зміни в турецьку конституцію на референдумі. Але глава Роттердама Ахмед Абуталеб заявив, що главі МЗС не дозволять провести публічний захід. При цьому було відзначено, що мова не йде про заборону в'їзду турецькому політику.

У відповідь на таке рішення міської влади Чавушоглу порівняв владу з правим радикалом Гертом Вілдерсом, який закликає всіх мусульман покинути Голландію. Самого Вілдерса Чавушоглу назвав "расистом і фашистом".

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що офіційні представники Нідерландів пояснили відмову прийняти Чавушоглу загрозою громадському порядку. Турецькі політики планували виступити на мітингах в європейських країнах і закликати громадян підтримати Ердогана на конституційному референдумі, який відбудеться 16 квітня.