Європейський Союз має намір призупинити виплати, спрямовані на інтеграцію Туреччини до європейського простору.

Про це сказав єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Хан, передає DW.

"Ми юридично повинні співвіднести фінансову підтримку з тим прогресом, якого досягає країна. Негативні тенденції почалися ще до липневого путчу, вони суперечать не тільки стандартам ЄС, але і міжнародному праву", - сказав Хан. За його словами, переговори про вступ Туреччини в ЄС практично зупинені.

Єврокомісар з цифрової економіки та суспільства Гюнтер Еттінгер заявив, що ці кошти повинні відкрити Туреччини двері в Європу, а не служити іншим цілям.

Нагадаємо, з 2014 по 2020 рік Євросоюз планував передати Туреччині 4,45 мільярда євро. На Реформи з підготовки до членства в ЄС "- 1,58 млрд євро. Ця фінансова допомога покликана допомогти Туреччині досягти європейських стандартів. На сьогоднішній день Анкара отримала 167 мільйонів євро.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу заявив про те, що Туреччина готова ввести економічні та політичні санкції проти Нідерландів, якщо голландці не дозволять йому брати участь в мітингу на території турецького консульства в Роттердамі.