Відео з місця смерті вугледарського семикласника Назара з'явилося у мережі. Хлопчик загинув удень, знайшовши на вулиці бойову гранату та вирвавши чеку.

Як передає "ТСН", двоє дітей поверталися додому із занять у школі мистецтв, й один з них помітив на дорозі предмет, схожий на гранату. Коли він узяв його до рук, його 10-річний товариш Дмитро почав відмовляти хлопця і просити, аби той не чіпав нічого.

Молодший з хлопчиків відразу зрозумів, що знахідка представляє небезпеку, оскільки уважно слухав уроки по безпеці, які проводили поліцейські. Врешті-решт, побачивши, що умовляння не діють, хлопець розвернувся і пішов швидко в інший бік.

Натомість Назар, вважаючи, що це запальничка, вирвав кільце, і прогримів потужний вибух. Коли на місце події прибули поліцейські, то на дорозі, що вела до дев'ятиповерхового будинку, побачили дитину з розривними травмами. Медики "швидкої" констатували смерть підлітка від тяжких травм.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Дмитро розповів журналістам, що вибух гранати його оглушив, і він побіг додому.

Зараз поліція шукає тих, хто міг загубити або підкинути цю гранату.

З початку бойових дій на Донеччині від необережного поводження з боєприпасами загинули п'ятеро дітей, шестеро поранені.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", вибух стався о 13:50 на вулиці 30 років Перемоги. Першими голосний хлопок почули патрульні поліцейські.