Співробітники NASA знайшли втрачений вісім років тому космічний зонд "Чандраян-1" на місячній орбіті.

Про це повідомляє "Сегодня".

Апарат перестав передавати сигнали у 2009 році. Вченим було складно його виявити, тому що за розміром зонд в два рази менше, ніж машина. Також, його орбіта могла помінятися під час обертання навколо Місяця.

Крім зонду вчені знайшли міжпланетну станцію LRO, яку запустили ще у 2009 році. З цим апаратом у фахівців не було великих проблем. Вони знали точні орбітальні дані його місцезнаходження.

Зонд запустили в жовтні 2008 року, і вже через місяць він відправив на Землю перші дані. вчені NASA припускали, що протягом двох років він зможе відтворити детальну карту поверхні Місяця і вивчить її хімічний склад.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Конгрес США законодавчо дозволив NASA освоювати Марс. У поточну році агенство повинно отримати на ці цілі 19,5 млрд доларів.