Боротися із російськими хакерами вирішили спецслужби Британії, які побоюються викрадення Кремлем важливих даних напередодні виборів.

Про це повідомляє The Sunday Times.

Фахівці Національного центру кібербезпеки зазначили, що на даний час існує ймовірність того, що листування політичних партій, а також інформаційна база виборців може опиниться під загрозою. Припускають, що злочинці намагатимуться опублікувати для загального доступу всі ці факти, щоб у такий спосіб не дати певним кандидатам перемогти.

Щоб попередити незаконне втручання, у Британії створять спеціальний штаб, співробітники якого навчатимуть політиків захищатися від ворожої кіберативності, а також навчать базових понять комп'ютерної безпеки. Втім, така організація з'явиться не раніше, ніж на початку 2020 року.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у НАТО заявили про втручання хакерів із Росії у роботу урядових серверів. Посилення спроб зламу підтвердили також більшість союзних країн.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще