Мадридський Реал визначився з майбутнім українського воротаря Андрія Луніна.

Наступного літа з Реал в інший клуб перейде костаріканський голкіпер Кейлор Навас, якого замінить Андрій Лунін, повідомляє Marca.

Реал більше не планує віддавати українця в оренду. Таким чином Лунін стане дублером бельгійця Тібо Куртуа.

Лунін перейшов в Реал з луганської Зорі влітку 2018-го і був відданий "галактікос" в оренду Леганесу, за який він зіграв на даний момент 4 матчі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Супергра Луніна проти Райо Вальєкано

Український голкіпер Андрій Лунін став справжнім героєм поєдинку 1/16 фіналу Кубка Іспанії між Райо Вальєкано і Леганесом. Головний тренер "пепінерос" Маурісіо Пеллегріно в нинішньому сезоні всього в четвертий раз довірив українцю місце у воротах своєї команди.

У першому матчі була зафіксована нічия 2:2 і в гостях Леганесу потрібна була або перемога, або більш результативна нічия. Команда українця повела в рахунку вже на 17-й хвилині після автоголу Еміліано Веласкеса.

А на 33-й хвилині настав момент визнання для Андрія Луніна. Суддя призначив пенальті у ворота Леганеса і до м'яча підійшов Бебе, який завдав удар майже по центру воріт. 19-річний український голкіпер відчув політ м'яча і відбив одинадцятиметровий.

Після цього господарі раз за разом створювали небезпечні моменти, завдавши по воротах Луніна в загальній складності 16 ударів. У підсумку воротар збірної України здійснив 5 сейвів!

Гра Луніна проти Алавеса

Гол Юссефа Ен-Несірі на 42-й хвилині приніс Леганесу домашню перемогу над Алавесом в матчі 13-го туру Ла Ліги Іспанії.

Український голкіпер господарів Андрій Лунін вийшов на поле у старті і зіграв всі 90 хвилин, залишивши свої ворота в недоторканності. Зазначимо, що для Луніна це був дебютний матч у чемпіонаті Іспанії, в якому він з'явився на полі в старті.

До речі в одному з епізодів матчу Лунін, трохи загравшись, ледь не привіз гол у свої ворота. Але в цьому епізоді для українського воротаря все обійшлося, тому що він все-таки не дав супернику вразити свої володіння.

Головний тренер Леганеса Маурісіо Пельєгріно так прокоментував дебют Луніна в чемпіонаті Іспанії:

"У Луніна були свої максимуми і мінімуми, втім, як і у всіх гравців. У деяких ситуаціях він дуже поспішав. Лунін повинен добре вивчити своїх партнерів по команді. У нас є 3 хороших голкіпера, які завжди готові допомогти команді. Що стосується команди в цілому, то в нашій грі слід багато чого поліпшити.

На сьогоднішній день нашим основним воротарем залишається Куельяр. Він провів кілька хороших матчів. Гру Луніна поки важко оцінювати, оскільки він провів лише 2 повних поєдинки. Що стосується вибору основного голкіпера на наступний матч, то не будемо поспішати з висновками.

Якщо всі голкіпери здорові і в хорошій формі – це тільки краще для команди", – наводить слова аргентинського фахівця El Confidencial.

Ла Ліга. 13-й тур

Леганес - Алавес - 1:0 (1:0)

Гол: Ен-Несири, 42

Леганес: Лунін — Ньом, Тарін, Омеруо, Сіовас, Сільва — Ресіо (Бекра, 39), Рубен Перес, Оскар (Ерасо, 84) — Ен-Несірі (Сабін, 86), Карільо

Алавес: Пачеко — Агіррегабарія (Гвідетті, 81), Лагуардія, Наварро, Дуарте — Ібаї, Брашанац, Гарсія, Хоні (Бургуй, 62) — Каллері, Собріно (Борха, 63)

Попередження: Оскар, Ньом — Дуарте, Брашанац, Лагуардія, Борха.

Завдяки цій перемозі "пепінерос" вибралися із зони вильоту і з 13 очками розташувалися на 16-му місці. Алавес на даний момент з 23 балами знаходиться на 4-й позиції.

У наступному турі Леганес зіграє на виїзді проти Вальядоліда, а Алавес прийме Севілью.

Перший матч Луніна в чемпіонаті Іспанії

19-річний воротар "Леганеса" і збірної України Андрій Лунін провів перший матч у чемпіонаті Іспанії. Лунін вийшов на заміну в матчі 12-го туру чемпіонату Іспанії проти "Жирона" (0:0).
Лунін вже виходив у стартовому складі Леганеса, але тільки в рамках поєдинку Кубка Іспанії.

Рекорд Луніна

19-річний голкіпер збірної України Андрій Лунін дебютував за Леганес в матчі Кубка Іспанії проти Райо Вальєкано (2:2). Уродженець Харківської області став наймолодшим українським футболістом у клубі топ-дивізіону Іспанії.

Андрій Лунін — 10-й український футболіст в клубі вищого дивізіону Іспанії. Саме стільки українців було задіяно в іспанській Прімері за 30 років, які пройшли з моменту дебюту Василя Раца в квітні 1989-го за Еспаньол.

При цьому Лунін встановив новий рекорд — він наймолодший український дебютант у клубі топ-дивізіону Іспанії. Попередній рекордсмен Дмитро Чигринський зіграв перший матч за Барселону в 22 повних роки.

Решта українців потрапляли в Іспанію в більш зрілому віці. У 25 років дебютували Євген Коноплянка і Максим Коваль. У 26 років Олександр Яковенко і Роман Зозуля. У 27 років Сергій Погодін та Артем Кравець. У 28 років Василь Рац та Денис Бойко.

Дебют Луніна за Леганес

Український воротар іспанського Леганеса Андрій Лунін дебютував за "пепінерос".

19-річний українець зіграв повністю домашній матч 1/16 фіналу Кубка Іспанії проти Райо Вальєкано.

Український голкіпер пропустив два швидких голи (на 15-й і 22-й хвилинах). Але більше Лунін не пропускав і впевнено діяв у рамці. Леганесу ж вдалося зрівняти рахунок і тепер все буде вирішуватися в повторній зустрічі.

Після гри головний тренер Леганеса Маурісіо Пеллегріно дав коментар щодо результату і дебюту українця.

"Ми створили масу моментів біля чужих воріт, але пропустили два голи. Завжди непросто грати перший матч. Не варто забувати також про матчі проти мадридського Атлетико на вихідних. Футболісти тримали в голові і цю гру.

Андрій Лунін знаходить спільну мову з партнерами по команді. Він молодий голкіпер і ще повинен адаптуватися", - сказав Пеллегріно.

Як повідомляв Знай.ua, українець Святослав Михайлюк дебютував у НБА у незабутньому матчі.