Відео, на якому професор Пусанського національного університету Роберт Келлі коментував для ВВС у прямому ефірі ситуацію у Південній Кореї, а у кадр потрапили його діти та дружина, яка намагалася приборкати бешкетників, розлетілося інтернетом.

Проте варто зауважити, що не всі зрозуміли, що жінка, яка потрапила в кадр, це дружина професора Юнг-а Кім, а нянька дітей. Сталося це, через расові забобони, пише ВВС Україна.

Мережею прокотилася хвиля обговорень, щодо пари зі змішаною расою.

Більшість переконані, що припущення про те, що пані Кім була нянечкою, а не матір'ю дітей, базується на расових стереотипах щодо ролі, яку відіграють азіатки. Часто, людям важко навіть припустити, що вони можуть обіймати високі посади, вивчати англійську літературу чи бути науковцями. Багатьом спадає на думку скоріше, що вони можуть працювати лише у сфері обслуговування.

Ще одним імовірним фактором, чому декі зробили подібне припущення про пані Кім: багато хто думає, що люди переважно зустрічаються із представниками тієї ж етнічної групи.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Є й такі, хто каже, що дружину професора сприйняли як няню через упередженість щодо білих.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", журналістка "Громадського телебачення" Наталії Гуменюк обурилися новиною про те, що діти увірвалися в прямий ефір ВВС. Вона написала, що її дратують публікації батьків у соціальних мережах про дітей.

Цей пост викликав широкий резонанс та породив флешмоб у соцмережах, спрямований проти дітоненависників.