В австрійському Хохфільцені завершилася чоловіча гонка переслідування. Перемогу в ній здобув француз Мартен Фуркад, який відстрілявся чисто, закривши всі 20 мішеней. Після заключного кордону француз навіть дозволив собі відсвяткувати перемогу фірмовим жестом. Друге місце посів німець Арнд Пайффер, а замкнув трійку призерів норвежець Ветле-Сьястад Крістіансен.

Українцю Дмитру Підручному вдалося поліпшити свою позицію. Стартувавши 32-м, капітан чоловічої збірної України допустив два промахи і фінішував 26-м. А ось ще один наш земляк Артем Прима з п'ятьма штрафними колами фінішував на 46-му місці.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Тріумф Юлії Джими

У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністки втерли носа росіянкам і захопили лідерство в Кубку націй.