Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн сьогодні зустрівся з українським колегою Павлом Клімкіним. Метою його візиту в Україну є аналіз ситуації на Донбасі для формування позиції ЄС щодо антиросійських санкцій.

За інформацією LIGA.net, Ассельборн заявив про необхідність докласти максимум зусиль для досягнення миру, однак це завдання, за його словами, вирішувалося б легше у разі виконання Мінських домовленостей.

"Зараз, за моїми даними, понад 470 російських танків перебувають на Донбасі. Хіба це схоже на заморожений конфлікт?", - заявив Ассельборн

Він також розповів про необхідність нормальних відносин між Росією та Євросоюзом, але "не ціною суверенітету України".

"Крим належить Україні, і це має бути зрозуміло усім. Не можна міняти кордони", - додав голова МЗС Люксембургу.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Зазначимо, що сьогодні Ассельборн прибув до Маріуполя, а потім разом із Клімкіним відвідав Широкине, яке постійно обстрілюють бойовики.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українських волонтерів з реанімаційним автомобілем не пустили на Донбас до Авдіївської промзони.