Всесвітня боксерська організація (WBO) створила новий пояс чемпіона світу WBO Global. WBO поки не пояснила принцип, за яким він буде вручатися.

Перший, хто здобув цей титул став німець Себастьян Формелла, який 15 грудня переміг намбійца Бетюеля Ушону (напівсередня вагова категорія).

WBO Global
WBO Global

Серед чотирьох основних боксерських організацій подібний титул є у WBA: крім звичайних чемпіонів (пояс WBA Regular), є супер-чемпіони (WBA Super). Володарем другого поясу стає той, хто провів більше одного захисту титулу чемпіона світу.

Нагадаємо, чемпіон світу за версіями WBA і WBO в легкій вазі Василь Ломаченко (12-1, 9 КО) заявив про бажання провести бій проти Майкі Гарсії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Ломаченко впевнений, що цей бій увійде в історію, і сподівається, що його вдасться організувати у 2019 році.

Майкі Гарсія
Майкі Гарсія

"Я хочу цього бою. Вважаю, що поєдинок проти Майкі Гарсії увійде в історію боксу. І, можливо, наступного року нам вдасться все організувати.

Чи повернеться він назад у мою вагу для бою зі мною? Не знаю, треба в нього запитати. Особисто я хочу, щоб моїм наступним суперником був Гарсія. Вірю, що він теж хоче цього бою", - сказав Ломаченко.

Нагадаємо, Василь Ломаченко виграв бій проти пуерторіканця Хосе Педраси одноголосним рішенням суддів і об'єднав чемпіонські пояси за версіями WBA і WBO в легкій вазі.

Як повідомляв портал Знай.ua, промоутер Ломамаченка Боб Арум повідомив, що наступний бій Ломаченко проведе у травні 2019 року.