Рівер Плейт, який нещодавно виграв Копа Лібертадорес, на Клубному чемпіонаті світу стартував з півфіналу, де зустрівся з еміратським Аль-Айном.

Основний час матчу завершився внічию 2:2. За Аль-Айн забивали знаменитий шведський форвард Маркус Берг і бразильський вінгер Кайо Лукас Фернандес. У складі аргентинців дубль до свого активу записав 23-річний колумбійський форвард Рафаель Сантос Борре.

У додатковий час голів не було, тому путівка у фінал розігрувалася в серії пенальті, в якій переміг Аль-Айн з рахунком 5:4.

Рівер Плейт - Аль-Айн 2:2 (4:5 по пенальті)

Голи: Сантос Борре, 11, 16 - Берг, 3, Кайо, 51.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

До півфіналу Аль-Айн, який очолює хорват Зоран Мамич, виграв у новозеландського Тім Веллінгтона (3: 3, 4:3 по пенальті) і туніського Есперанса (3:0).

19-го грудня у другому півфіналі зіграють іспанський Реал Мадрид і японська Касіма Антлерс. Фінал Клубного чемпіонату світу, який проходить в ОАЕ, відбудеться 22-го грудня.

Рівер Плейт переміг у Копа Лібертадорес

Другий матч фіналу Копа Лібертадорес, який мав відбутися ще два тижні тому і через заворушення уболівальників пройшов не в Аргентині, а в Мадриді, зібрав у столці Іспанії повний стадіон "Сантьяго Бернабеу".

Перший поєдинок фіналу Бока Хуніорс - Рівер Плейт завершився з рахунком 2:2 і примітно, що в Копа Лібертадорес немає правила виїзного голу.

Перший тайм закінчився з рахунком 1:0 на користь Бока Хуніорс, за який перед самою перервою відзначився Даріо Бенедетто.

У другому таймі перевага була вже на боці Рівер Плейт, який зумів відігратися силами Лукаса Пратто. У підсумку рахунок став 3:3 за підсумками двох матчів, а тому все вирішувалося у додатковий час.

Бока майже весь додатковий час грала в меншості через вилучення Вілмара Барріоса. У підсумку Рівер Плейт скористався чисельною перевагою. Спочатку прекрасним прицільним ударом метрів з 22-х відзначився колумбієць Хуан Кінтеро.

А на закуску вже на 122-й хвилині крапку в матчі поставив Гонсало Ніколас Мартінес.

Як підсумок, перемога Рівер Плейта з рахунком 3:1! Для "мільйонерів" це вже четверта перемога в Копа Лібертадорес!

Копа Лібертадорес. Другий матч фіналу. Мадрид. "Сантьяго Бернабеу"

Рівер Плейт - Бока Хуніорс - 3:1 (перший матч 2:2)

Голи: Пратто, 68, Кінтеро, 109, Мартінес, 120+2 - Бенедетто, 43.

Видалення: Барріос, 92 (Бока Хуніорс)

Рівер Плейт: Армані, Майдану, Монтель (Майада, 73), Пінола, Каско, Понціо (Кінтеро, 59), Енцо Перес, Фернандес (Сукуліні, 111), Мартінес, Пратто, Паласіос (Альварес, 97)

Бока Хуніорс: Андрада, Буффаріні (Тевес, 110), Іск'єрос, Магалан, Оласа, Нандес, Барріос, Пабло Перес (Гаго, 89), Вілья (Хара, 96), Павон, Бенедетто (Абіла, 62)

Безлади в Аргентині

У суботу 24 листопада, в Буенос-Айресі повинен був відбутися матч фіналу Кубка Лібертадорес (варіант Ліги чемпіонів у Південній Америці) між клубами зі столиці Аргентини Рівер Плейт і Бока Хуніорс. Але перед поєдинком почалися заворушення після того, як фанати Рівер Плейта закидали камінням автобус з футболістами Бока Хуніорс і застосували проти них перцевий газ.

Автобус Бока Хуніорс піддався атаці фанатів Рівер Плейта, коли під'їжджав до стадіону "Монументаль Антоніо Веспуччі Ліберті" в Буенос-Айресі. Вболівальники закидали автобус камінням, розбили скло. Під час нападу постраждав капітан команди Пабло Перес, якому осколок скла потрапив в око.

Журналіст Mootaz Chehade у своєму Twitter показав, як виглядає після атаки Перес. Він також виклав відео, що творилося в автобусі Бока Хуніорс.

Проти ультрас поліція застосувала сльозогінний газ, в результаті чого постраждали і футболісти, включаючи знаменитого форварда Карлоса Тевеса.

Незважаючи на те, що ряд футболістів Боки був готові вийти на поле, прийняли рішення відкласти гру як мінімум до неділі.

Зазначимо, що давні аргентинські вороги Бока Хуніорс і Рівер Плейт вперше в історії Копа Лібертадорес грали один з одним у фіналі.

Бока Хуніорс є одним з найбільш титулованих учасників турніру, Копа Лібертадорес він вигравав його шість разів. Частіше всіх турнір підкорявся ще одному аргентинському клубу, Індепендьєнте, - сім разів. На рахунку Рівер Плейт чотири виграних Копа Лібертадорес. Чинний переможець - бразильський Греміо.

Бока Хуніорс і Рівер Плейт завжди відрізнялися дуже напруженими взаєминами між фанатами.

Як повідомляв портал Знай.ua, Карлос Тевес вступив у бій з копами заради фаната.