Президент ФІФА Джанні Інфантіно запропонував змінити формат клубного Чемпіонату світу. Рішення має бути прийнято на наступному засіданні ради ФІФА, яке пройде 14 березня в Маямі.
Інфантіно пропонує з травня проводити його раз на чотири роки замість Кубка конфедерацій, та збільшити кількість учасників до 24.
За його словами, проект підтримує серйозна група інвесторів, які готові витратити більше 25 млрд доларів на 12-річний цикл, починаючи з 2021 року.
Джанні Інфантіно
Джанні Інфантіно
Половину місць в турнірі повинні були отримати європейські команди. Такий формат стурбував УЄФА, який побачив у цьому загрозу статусу Ліги чемпіонів.
Реакція Європи і численні дискусії спонукали ФІФА зберегти щорічний формат турніру, але з великою кількістю команд. Інфантіно вважає оптимальним проводити турнір влітку - у липні - серпні.
Нагадаємо, з 2005 року в клубному Чемпіонаті світу беруть участь шість команд, які ставали переможцями найпрестижнішого турніру на своєму континенті. З 2008 року до них додалася сьома команда, яка представляє країну-організатора турніру.

Про бажання ФІФА різко скоротити кількість оренд у світовому футболі повідомлялося і раніше.

Тепер же наміри організації стали більш чіткими і ясними. Нові правила повинні набути чинності, починаючи з сезону 2020/2021.

Клуби зможуть укладати не більше 6-8 орендних угод за сезон. При цьому два клуби зможуть укладати між собою не більше двох орендних угод за сезон.

Як повідомляв портал Знай.ua, визначилися всі групи кваліфікації на Євро-2020.