Радник глави МВС Антон Геращенко розповів, що чекає на співачку Юлію Самойлову в разі приїзду до Києва на пісенний конкурс "Євробачення". За словами Геращенка, в цієї справи є два вирішення.

Про це написав радник міністра на своїй сторінці в Facebook.

Одним із варіантів вирішення інциденту з артисткою, яка порушила законодавство України, незаконно перетнувши кордон та відвідавши окупований Крим, оголосити заборону Самойловій на в'їзд до нашої країни.

"Це буде використано російською пропагандистською машиною для роздмухування ненависті проти нашої країни як на своїй території, так і серед громадян України на окупованій території", - прокоментував радник міністра.

Другим та більш оптимальним є варіант, на думку Геращенка, це дозволити кандидатці від Росії приїхати до Києва, але при цьому притягнути жінку до відповідальності за порушення законів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Я вважаю правильним йти за другим варіантом. Таке рішення буде оптимальним з різних боків, оскільки ми не забороняємо візиту російської конкурсантки в Україну, а й публічно покажемо на її прикладі, що не збираємося залишати безкарними факти порушення державного кордону", - зазначив Геращенко.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", міністр закордонних справ Павло Клімкін висловився з приводу вибору учасника від Росії на "Євробачення" і назвав рішення Першого каналу провокацією, через те, що Юлія Самойлова в 2015 році незаконно перетнула український кордон, щоб навідатися до Криму.