Чотири українські біатлоністки увійшли в топ-20 кращих в спринті на етапі Кубка світу в чеському Нове-Место.

Всього в кроці від квіткової церемонії зупинилася Віта Семеренко, яку якісь секунди відділили від шостого місця в гонці. Капітан збірної України Олена Підгрушна, хоч і промазала один раз, показала 13-й результат. Анастасія Меркушина відстрілялася без помилок, але прийшла до фінішу 14-ю, а Валя Семеренко замкнула топ-15 кращих спортсменок.

Ще одна українська біатлоністка Юлія Джима фінішувала 41-ю.

Перемогла в гонці представниця Норвегії Марте Олсбю Ройселанд, випередивши на 4,5 секунди німкеню Лауру Дальмайєр і на 6,2 секунди – словачку Пауліну Фіалкову.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Переомога шведів

Чоловіча збірна Швеції з біатлону виграла "золото" в естафетній гонці на другому етапі Кубка світу, який 13-16 грудня проходив у австрійському Хохфільцені.

Шведи здолали дистанцію 4х7,5 км за 1 годину 16 хвилин 10,6 секунди, витративши п'ять додаткових патронів на восьми вогневих рубежах.

"Срібло" дісталося збірній Норвегії (відставання 3,6 секунди; 7 додаткових патронів), "бронзу" здобули представники команди Німеччини (відставання 28,8 секунди; 1 штрафне коло і 6 додаткових патронів).

Збірна України у складі Артема Тищенка, Артема Прими, Сергія Семенова та Дмитра Підручного зайняла 16-е місце, поступившись переможцям 4 хвилини 14,9 секунди і витративши 6 додаткових патронів.

Третій етап Кубка світу з біатлону відбудеться 20-23 грудня в Нове Мєсто (Чехія), де відбудуться спринт, гонка переслідування і мас-старт.

Жіноча естафета в Хохфільцені

В австрійському Хохфільцені завершилася жіноча естафетна гонка. Збірну України представляли Анастасія Меркушина, сестри Віта і Валя Семеренко, а також Олена Підгрушна.

Після відмінного першого етапу у виконанні 23-річної Меркушиної наша збірна була серед лідерів, але на другому етапі Віта Семеренко не дуже швидко йшла по трасі, а також використовувала багато додаткових патронів.

Не краще від своєї сестри виступила і Валя Семеренко. Вона також була на межі штрафного кола, але, як і Віта, закрила на одному з рубежів всі мішені за допомогою трьох додаткових патронів. У підсумку Олена Підгрушна отримала естафету лише 12-ю, з відставанням більше двох хвилин.

Підгрушна провела свій етап добре і використала тільки один додатковий патрон. Українка змогла на фінішному колі обійти чешку Віткову і австрійку Здуч, фінішувавши восьмим.

Перемогу сьогодні святкувала збірна Італії, друге місце посіли шведки, а француженки стали третіми.

Перемога Макарайнен

В австрійському Хохфільцені відбулася жіноча гонка переслідування. Після провальної спринтерської гонки в персьют кваліфікувалися лише три українки, але стартувала тільки Олена Підгрушна, а сестри Семеренко пропустили переслідування, щоб відпочити перед естафетою.

Підгрушна стартувала 27-ю, але вже на третій стрільбі допустила три промахи і могла сходити з дистанції. Тим не менше, капітан жіночої команди пробігла ще одне коло, припустилася ще один, п'ятий в сумі промах, після чого не фінішувала. Таким чином, у фінішному протоколі гонки переслідування немає жодної українки.

Після четвертого вогневого рубіжа претендувала на перемогу підопічна українського тренера Надії Бєлової полька Моніка Хойніш. 27-річна спортсменка не допустила жодного промаху в гонці і на фінішне коло йшла з 14-секундним відривом від Кайси Макарайнен, але фінка все-таки зуміла здобути перемогу. Також обігнали Хойніш словачка Фіалкова і лідер загального заліку Кубка світу італійка Доротея Вірер, посіли у підсумку друге і третє місця відповідно. Хойніш другий раз поспіль потрапила в квіткову церемонію, фінішувавши на цей раз четвертою.

Тріумф Юлії Джими

У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністки втерли носа росіянкам і захопили лідерство в Кубку націй.