Олександр Фока, дієтолог чемпіона світу у важкій вазі Олександра Усика (16-0, 12 КО), розповів про підготовку боксера до боїв, а також про те, скільки кілограм доводиться скидати, і від чого відмовлятися.

"Ми пройшли три повноцінних табори плюс перед боєм з Хуком я дистанційно стежив, розписав програму і після цього ми і вирішили почати тіснішу співпрацю.

Його вага десь 102 кг. Доводимо вагу до потрібних значень за допомогою правильного харчування, нічого особливого не робимо, просто розписуємо програму харчування.

Основний продукт – каші. Каші дають енергію для нормального тренувального процесу. За відновлення відповідає білок, якого Усик вживає в достатній кількості. Це м'ясо, сирники, риба. Усик любить сирники. Їх можна робити на пару і в них немає цукру чи борошна.

Сашко завжди їсть усе свіже – те, чим ми снідали, на обід він їсти не буде. Він відмовляється від цукру і солі, тому що це біла смерть. Ложка цукру знижує імунну систему на 50% на чотири години. Сіль затримує воду в організмі.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

За чотири табори, які ми з ним працюємо, він жодного разу не порушив режим. Він дуже дисциплінований, так що думаю в процесі харчування проблем виникнути не повинно", - розповів Олександр Фока.

Також дієтолог вважає, що Усику не варто набирати вагу і переходити в суперважковаговики.

"Моя думка, йому не варто набирати вагу. Він боксує у вазі 94,5-94,7 кг. Якщо він почне набирати вагу, він може втратити у швидкості і у функціональній витривалості. Я бачив Усика у вазі 98-99 кг йому важко в ринзі. Той же Деонтей Уайлдер не сильно відрізняється від Саші. Думаю, Усику потрібно залишатися у вазі 95, максимум 96 кг. А як вирішить тренерський штаб на чолі з Анатолієм Миколайовичем – це їх справа", - сказав Фока.

Олександр Усик
Олександр Усик

Нагадаємо, після перемоги над екс-чемпіоном Тоні Беллью (30-1-3, 20 KO), Усик заявив про бажання перейти в суперважку вагу.

Олександр Усик достроково переміг екс-чемпіона за версією WBC британця Тоні Беллью (30-1-3, 20 KO).

У восьмому раунді Усик потужним лівим ударом нокаутував Беллью, і захистив таким чином всі свої титули.

На прес-конференції після бою Олександр Усик розповів, що в першу чергу йому необхідно відпочити після важкого бою, а також поділився планами на майбутнє.

Олександр Усик нокаутував Тоні Беллью і захистив свої пояси
Олександр Усик нокаутував Тоні Беллью і захистив свої пояси

"Я мав зосередитися на кожному раунді. Беллью дійсно небезпечний боксер. Я намагався заспокоїти себе в перших чотирьох раундах. Все було добре.

У мене справді був важкий рік. Це був найуспішніший, але найскладніший рік. Зараз я думаю про те, щоб провести час з родиною.

Рік був психологічно складним і фізично. Періоди між боями були надто короткими, я ніколи не відчував себе на 100% готовим. Після фінальної битви з Муратом Гассієвим у мене було всього 30 днів, щоб відновитися. Під час тренувального табору я лежав у ліжку, дивлячись у стелю, і мені прийшла в голову думка: "Що я тут роблю?".

Чи ставлю я собі за мету стати абсолютним чемпіоном у супертяжях? Звичайно. Потрібно ставити собі цілі. Якщо ми не ставимо собі цілі – ми трухнемо. Ми повинні ставити собі цілі", - заявив Усик.

Як повідомляв портал Знай.ua, Усик зробив відверту заяву після перемоги над Беллью.