Друга ракетка світу іспанський тенісист Рафаель Надаль поділився планами на наступний сезон.
Надаль повідомив, що планує виступити на всіх чотирьох турнірах "великого Шолома", всіх Masters, трьох виставкових турнірах, двох турнірах категорії АТР 500, а також на Підсумковому турнірі у фіналі Кубка Девіса.
Повний календар Рафаеля Надаля на 2019 рік:
Абу-Дабі (виставковий), Брісбен, Сідней (виставковий), Australian Open, Акапулько, Індіан-Уеллс, Майамі, Монте-Карло, Барселона, Мадрид, Рим, "Ролан Гаррос", Вімблдон, Монреаль, Цинциннаті, US Open, Кубок Лейвера (виставковий), Шанхай, Париж, Підсумковий турнір ATP, фінал Кубка Девіса.
Надаль розпочне новий сезон вже цього тижня на виставковому турнірі в Абу-Дабі. Першим суперником іспанця стане переможець матчу Кевін Андерсон - Хон Чен.

Як раніше писав Знай.ua, Надаль розповів, як проходить відновлення після травми і операції на гомілкостопі.

Рафаель Надаль
Рафаель Надаль

Надаль повідомив, що вже відновив тренування, і зможе набрати форму до початку сезону.

"Я повернувся на корт тиждень тому і вже витримую більш високі навантаження, ніж ми припускали. Був невеликий ризик, що ми не встигнемо набрати форму до початку сезону, але зараз тренуємося на більш-менш звичайному рівні і з натхненням чекаємо нового сезону.

Чесно кажучи, міжсезоння проходить краще, ніж у минулому році. В кінці минулого сезону мої коліна були у жахливому стані, так що міжсезоння пройшло не дуже, і до початку нового сезону я підготувався не найкращим чином.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

На повернення після травми я завжди дивлюся як на виклик, випробування. Ми весь час пробуємо щось нове, працюємо над чимось новим. Важливо щодня виходити на корт з мотивацією стати краще, щось додати.

Я радий новому сезону. Років десять тому ні за що б не подумав, що так буде, але от у 32 з половиною я все ще чекаю можливості вийти на корт. Для мене це дуже цінно, і мене це радує", - передає слова Надаля CNN.

Рафаель Надаль
Рафаель Надаль

Нагадаємо, Рафаель Надаль переніс операцію на гомілкостопі. За словами лікарів, операція пройшла успішно. Лікар, який проводив операцію заявив, що у Надаля є хронічні травми, спричинені професійною кар'єрою.

У зв'язку з операцією Надаль був змушений відмовитися від участі в Підсумковому турнірі, який пройде з 11 по 18 листопада в Лондоні.

Як повідомляв портал Знай.ua, тренер Еліни Світоліної поділився секретом її тріумфу.