У першому раунді чемпіонату світу з шахів в дисциплінах бліц і рапід український гросмейстер Адам Тухаев обіграв титулованого норвежця Магнуса Карлсена. Турнір проходить у Санкт-Петербурзі.

Тухаев виявився сильнішим за суперника в рапіді, граючи білими. Завдяки цій перемозі в активі у Туханова два очки після чотирьох матчів першого раунду.

Турнір з рапіду пройде до 28 грудня, з бліцу – з 29 до 31 грудня.

28-річний Карлсен є чинним чемпіоном світу з бліцу. До того ж, спортсмен займає перше місце в рейтингу міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) в рапіді, бліці і класичних шахах.

Що стосується 30-річного Тухаева, то раніше він вже тричі ставав призером командного чемпіонату України.

Раніше повідомлялось, що герой АТО жорстко присадив Усика: куди тобі з народом тягатися, телепню.

Колишній боєць добровольчого батальйону "Донбас" Олег Дуб пригрозив розправою абсолютному чемпіонові в першій важкійвазі, українському боксеру Олександру Усику за те, що він захищав московських попів, які окупували Лавру.

Нагадаємо, 12 грудня абсолютний чемпіон в першій важкійвазі, український боксер Олександр Усик шокував своєю заявою про Лавру, в черговий раз висловившись на підтримку УПЦ МП.

Так, в коментарі одному з українських телеканалів під час прямого ефіру, відповідаючи на запитання ведучого, що вінбуде робити, якщо радикально налаштовані люди "підуть захоплювати Лавру", Усик відповів: "Я стану на бік ченців".

Як повідомляв портал Знай.ua, Олександр Усик прокоментував те, що його називають сепаратистом, заявивши, що йому "пофіг"

Також Знай.ua писав, Усика назвали найкращим боксером 2018 року.