Замість того, аби, наприклад, вивчити списки загиблих на Донбасі співгромадян, які приїхали рятувати "русскій мір" або просто заробити грошей, убиваючи українців, чи хоча б покарати бойовиків "ДНР" за постійне порушення режиму тиші і зриви Мінських угод, Слідчий комітет Росії натомість узявся за військових ЗСУ, котрі боронять схід країни від окупантів.

На офіційному сайті Слідкому з'явилася інформація про те, що стосовно українських військових порушена кримінальна справа за "застосування заборонених засобів і методів ведення війни". При цьому росіяни цинічно звинувачують воїнів АТО в тому, що з 3 по 10 березня вони обстрілювали міста в Донецькій області, пошкодивши 50 будинків. У той же час слідчі чомусь вперто ігнорують викладені у відкритий доступ фотографії наслідків "братніх подарунків" в Авдіївці, що опублікував на своїй сторінці в Facebook головний поліцейський Донеччини В'ячеслав Аброськін, та численні відео обстрілу бойовиками українських військових позицій та населених пунктів.

Не пощастило, згідно даним СК РФ, і командиру 53-й окремої механізованої бригади ЗСУ полковнику Олександру Грузевичу. Мало того, що на нього вже заведена одна кримінальна справа, так тепер слідчі ще й побачили "додаткові епізоди злочинів". Крім того, Гузевича записали у "співучасники" командира 43-го окремого мотопіхотного батальйону 53-й окремої механізованої бригади ЗСУ Сергія Мацейко.

Офіцерів звинувачують в артилерійських обстрілах "цивільної інфраструктури "ДНР"". При цьому співробітники СК так активно слідкують за українськими воїнами, що не полінувалися назбирати по згаданій вище кримінальній справі вже більше 5400 томів матеріалів.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", міністр оборони Степан Полторак закликав ветеранів АТО повернутися на контрактну службу в армію, оскільки їх досвід та навики стануть у нагоді.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще