Росія лідирує за кількістю ув'язнених на душу населення серед країн Європи. Найчастіше росіяни отримують тюремний термін за статтею "вбивство".

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на дослідження вчених з Лозаннського університету. У той же час в європейських країнах спостерігається абсолютно протилежна тенденція - кількість арештантів зменшується.

На кожні 100 тисяч громадян Росії припадає 432 ув'язнених. За цим показником РФ майже в два рази випереджає Литву, яка займає друге місце в рейтингу. У цій країні на 100 тисяч осіб прийшлося 277 ув'язнених. Середній показник в Європі складає 139 арештантів.

У Росії протягом останнього періоду все ж скоротилася на третину щільність тюремного ув'язнення. Але все одно країна зберігає абсолютне лідерство в списку. Найвищий показник зафіксували у 2008 році. Тоді він був на рівні 625 ув'язнених на 100 тисяч населення.

Найчастіше росіяни потрапляють за ґрати за вбивства. За розповсюдження наркотиків тюремний термін отримує кожен четвертий. Терміни ув'язнення в Росії в середньому довший, ніж в країнах Європи. Крім того Росія лідирує по смертності в тюрмах, а на одного ув'язненого в день витрачається вдвічі менше грошей, ніж в Європі.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, російського поліцейського чекає покарання за те, що він забув табельну зброю з повним боєкомплектом в кафе, куди забіг пообідати.