Національний олімпійський комітет України визнав біатлоністку Юлію Джиму найкращою спортсменкою грудня в Україні.

Високе визнання НОК 28-річна біатлоністка отримала завдяки чудовому виступу на першому етапі Кубка світу в словенській Поклюці, де в індивідуальній гонці Джима виграла "золото".

Ця перемога стала одним з найвищих досягнень українських спортсменів у грудні.

Для Юлії це друге високе визнання Олімпійського комітету. Вперше звання кращої спортсменки місяця уродженка Києва отримала в січні 2017-го року.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Українці на Різдвяній гонці

Лідер збірної України з біатлону Юлія Джима візьме участь у Різдвяній гонці, яка відбудеться 29 грудня у Гельзенкірхені (Німеччина).

Як повідомляє UA:Біатлон, Україну в гонці представлять Юлія Джима та Артем Прима, для якого Різдвяна гонка стане першою в кар'єрі.

Також у змаганнях візьмуть участь Уле-Ейнар Бьорндален і його дружина Дарина Домрачева, які завершили кар'єру. Також в Німеччині виступить росіянин Антон Шипулін, для якого ця гонка стане останньою у професійній кар'єрі.

На старт в Гельзенкірхені вийдуть 10 пар:

1. Деніз Херманн і Симон Шемп (Німеччина);
2. Ванесса Хінц і Ерік Лессер (Німеччина);
3. Ліза Тереза Хаузер і Домінік Ландентінгер (Австрія);
4. Доротея Вірер і Лукас Хофер (Італія);
5. Катерина Юрлова-Перхт і Антон Шипулін (Росія);
6. Юлія Джима та Артем Прима (Україна);
7. Анаіс Бескон і Емільєн Жакелен (Франція);
8. Вероніка Виткова і Міхал Крчмарж (Чехія);
9. Фуюкі Татидзакі і Микито Татидзакі (Японія);
10. Дарина Домрачева (Білорусь) і Уле Ейнар Бьорндален (Норвегія).

Нагадаємо, в минулому році в Різдвяній гонці Юлія Джима посіла 5 місце в парі з бельгійцем Міхаелем Решем.

Тріумф Юлії Джими

У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністки втерли носа росіянкам і захопили лідерство в Кубку націй.