Опитані жителі України висловили своє ставлення до учасниці "Євробачення - 2017" від Росії Юлії Самойлової. Таке опитування провело видання DW.

Українці вважають, що Росія навмисно посилає на конкурс співачку з інвалідністю, щоб викликати певну жалість до неї, а ще, на думку більшості опитаних, - це своєрідний шантаж країни-агресора.

"Не зовсім чесно, коли різновагові категорії. Сама ситуація не зовсім справедлива. Світова аудиторія не буде об'єктивно її оцінювати", – говорить одна із опитаних жінок. "Вона інвалід – і це вже трохи не справедливо стосовно інших учасників. Є олімпійські ігри, а є паралімпійські ігри і це все одно, що їх об'єднати" – говорить інший опитаний.

Дехто вважає, що це піар. Є такі, хто підтримує виступ Самойлової на Євробаченні.

"Те, що вона з інвалідністю – добре, оскільки це демонструє, що люди з обмеженими можливостями мають такі ж шанси, як і звичайні", – говорить українка.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Стосовно того, що російська співачка виступала в окупованому Криму, думки в українців були різними, але більшість, все ж, негативно поставились до цього, зазначивши, що до окупантів потрібно ставитись, як до окупантів.

"До окупантів треба ставитися, як до окупантів – ігнорувати. Я думаю, що багато країн ЄС не взяли б участь у конкурсі, якщо б Росія його проводила в окупованому Криму", – висловив думку більшості опитаний чоловік.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Павло Клімкін назвав провокацією відправити на конкурс співачку Юлію Самойлову, яка у 2015 році незаконно перетнула український кордон та приїздила до окупованого Криму.

Організатори пісенного конкурсу "Євробачення-2017" не мають претензій до російської делегації щодо вибору учасниці від Росії, однак вони повністю покладаються на рішення української влади і готові його прийняти.