Розпалювання ненависті та поширення брехливих новин дорого коштуватиме користувачам соцмереж Німеччини. Мова йде про мільйони та десятки мільйонів євро.

Міністр юстиції країни Хайко Маас підготував законопроект, згідно з яким адміністрації соцмереж зобов'яжуть оперативно реагувати на скарги і протягом семи днів видаляти весь нелегальний контент. Якщо ж пост містить очевидне порушення закону, то він повинен бути вилучений протягом 24 годин, передає ВВС.

Ігнорування вимог коштуватиме п'ять мільйонів євро для співробітників, які відповідають за обробку скарги, і 50 мільйонів євро – для компанії.

Маас вже не вперше робить спроби подолати лавину ненависті в інтернеті. У 2015 році він анонсував робочу групу, яка мала регулювати мережевий контент у співпраці з Facebook і Twitter. Проте, незважаючи, що адміністрації цих ресурсів стали більш уважніші до фейків та гнівних коментарів, проте цього замало.

Наприклад, за даними німецького мін'юсту, модератори Facebook видаляють 39% інформації, на яку надходять скарги. А от у Twitter цей показник становить тільки один відсоток.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", німці задумалися над створенням "Міністерства рідного краю", покликаного боротися з популізмом чиновників у сільській глибинці.