У ніч з 29 на 30 грудня в Інглвуді (Каліфорнія, США) відбувся турнір зі змішаних єдиноборств UFC 232, головною подією якого став титульний бій у напівважкій вазі між Олександром Густафссоном і Джоном Джонсом.

31-річний американець Джонс переміг ровесника зі Швеції Густафссона і завоював чемпіонський пояс у напівважкій вазі UFC. Представник США, через якого турнір перенесли в Інглвуд, домінував протягом усього поєдинку.

У третьому раунді Джонс провів тейкдаун, поваливши опонента на настил.

Скандинав намагався звільнитися, але Джонс, "завоювавши спину" шведа, почав бити його лівою рукою. Як підсумок, американець виграв поєдинок.

До слова, 21 вересня 2013 року в Торонто Джонс також переміг Густафссона.

В іншому поєдинку турніру зустрілися дві чемпіонки організації — бразилійки Кріс Сайборг Жустину і Аманда Нуньєс. Перемогу технічним нокаутом у 1-му раунді здобула Нуньєс, ставши володарем чемпіонських поясів UFC у найлегшій і напівлегкій вазі.

Латиноамериканки зі старту кинулися в розмін, де вдаліше виявилася Нуньєс. Одним з ударів Аманда стрясла Сайборг, після чого просто стала бити Жустіну, домігшись нокауту на 51-й секунді.

"Левиця" стала першою в історії UFC володаркою двох титулів. На кону бою стояли відразу два чемпіонські пояси – найлегшого і напівлегкого дивізіонів. До цього представниці жіночої статі не досягали подібних успіхів. У чоловіків два пояси завойовували Конор Макгрегор і Даніель Корм'є.

Для Нуньєс цей успіх став 17-м в кар'єрі. Сайборг на даний момент в 23-х боях зазнала 2-ї поразки у професійній кар'єрі і 1-ї під егідою UFC.

Визнання Усика

Олександр Усик (16-0, 12 КО) був названий боксером 2018-го року за версією журналу The Ring.

Варто відзначити, що кращим тренером року за версією видання став тренер Усика і чемпіона світу за версією WBO і WBA в легкій вазі Василя Ломаченка (12-1, 9 КО) - Анатолій Ломаченко.

Кращим боєм року став реванш між Саулем Альваресом та Геннадієм Головкиными.

Поверненням року став британо-ірландець Тайсон Ф'юрі, а 12-й раунд його бою з Деонтеєм Вайлдером став раундом року.

Нагадаємо, Усик став найкращим боксером 2018 року за версією Yahoo Sports.

Раніше також ESPN назвав Усика найкращим боксером року.

У цьому році Усик виграв три бої – проти Майріса Бриєдіса, Мурата Гассієва та Тоні Беллью, став переможцем першого сезону Всесвітньої боксерської суперсерії, завоював титул абсолютного чемпіона таі захистив це звання.

Олександр Усик і Мурат Гассієв, K2 Promotions
Олександр Усик і Мурат Гассієв, K2 Promotions

Крім Усика на нагороду ESPN претендували Василь Ломаченко, Майкі Гарсія, Ентоні Джошуа та Моріс Хукер.

Нагадаємо, після перемоги над екс-чемпіоном Тоні Беллью (30-1-3, 20 KO), Усик заявив про бажання перейти в суперважку вагу.

Олександр Усик достроково переміг екс-чемпіона за версією WBC британця Тоні Беллью (30-1-3, 20 KO).

У восьмому раунді Усик потужним лівим ударом нокаутував Беллью, і захистив таким чином всі свої титули.

На прес-конференції після бою Олександр Усик розповів, що в першу чергу йому необхідно відпочити після важкого бою, а також поділився планами на майбутнє.

Олександр Усик нокаутував Тоні Беллью і захистив свої пояси
Олександр Усик нокаутував Тоні Беллью і захистив свої пояси

"Я мав зосередитися на кожному раунді. Беллью дійсно небезпечний боксер. Я намагався заспокоїти себе в перших чотирьох раундах. Все було добре.

У мене справді був важкий рік. Це був найуспішніший, але найскладніший рік. Зараз я думаю про те, щоб провести час з родиною.

Рік був психологічно складним і фізично. Періоди між боями були надто короткими, я ніколи не відчував себе на 100% готовим. Після фінальної битви з Муратом Гассієвим у мене було всього 30 днів, щоб відновитися. Під час тренувального табору я лежав у ліжку, дивлячись у стелю, і мені прийшла в голову думка: "Що я тут роблю?".

Чи ставлю я собі за мету стати абсолютним чемпіоном у супертяжях? Звичайно. Потрібно ставити собі цілі. Якщо ми не ставимо собі цілі – ми трухнемо. Ми повинні ставити собі цілі", - заявив Усик.

Як повідомляв портал Знай.ua, Усик зробив відверту заяву після перемоги над Беллью.