США погрожують вийти з Ради ООН з прав людини, якщо організація не здійснить істотні внутрішні реформи.

Таку заяву зробив американський держсекретар Рекс Тіллерсон, повідомляє Foreign Policy.

"З огляду на те, що це, можливо, єдина така організація, прихильна до відстоювання людських прав, Раді ООН з прав людини потрібна істотна реформа для того, щоб ми продовжували входити до її складу", - заявив Тіллерсон.

Тіллерсон зазначив, що США "продовжують оцінювати ефективність її роботи".

"Якщо вони не проведуть такі реформи, ми збираємося поставити під сумнів доцільність нашого членства", - додав держсекретар.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Держсекретар США зазначив, що Вашингтон ставить під сумнів можливість продовжити членство в організації разом із країнами, де постійно фіксуються порушення прав людини. Серед таких країн Тіллерсон назвав Китай, Саудівську Аравію і Єгипет.

Як повідомляв сайт Знай.ua, в адміністрації президента США Дональда Трампа розглядають можливість виходу Америки з Ради ООН з прав людини.