У США почався судовий процес над російським хакером Марком Вартаняном.

Як передає ВВС, росіянин звинувачується в скоєнні кіберзлочинів. Зокрема, вказується, що Вартанян брав участь в розробці програми "Цитадель", яка за допомогою якої було завдано збитків ряду компаній по всьому світу. Цією програмою виявилися заражені 11 мільйонів комп'ютерів по всьому світу, загальний збиток, заподіяний користувачам і компаніям, склав - 500 мільйонів доларів.

Вартанян, відомий під ніком Kolypto, був екстрадований в США з Норвегії в грудні 2016 року.

Варто зазначити, що у вересні 2016 року іншого росіянина Дмитра Белороссова засудили до 4,5 років ув'язнення. Він зізнався, що брав участь в розробці програми цитадель.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що боротися з російськими хакерами вирішили спецслужби Великобританії, які побоюються викрадення Кремлем важливих даних напередодні виборів.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще