Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) не відреагувало на провал дедлайнів по здачі Росією даних Московської антидопінгової лабораторії.

"Я вкрай розчарований тим, що здача даних не була здійснена в строки, обумовлені Виконавчою радою у вересні нинішнього року", — сказав президент агенства Крейг Ріді.

"З тих пір WADA працювала з російськими властями, щоб укластися до дедлайну, що, очевидно, було б в інтересах чесного спорту. Процес, обговорений Виконавчою радою у вересні, тепер буде запущений".

Тепер Комітет з розгляду відповідності збереться 14-15 січня, щоб розглянути документацію, надану делегацією WADA в Москві, після чого буде прийнято рішення щодо Російського антидопінгового агентства.

Якщо буде рекомендовано визнати Росію не відповідаючою кодексу та виконком з цим погодиться, РУСАДА зможе оскаржити дане рішення в CAS.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше глава Американського антидопінгового агенства Тревіс Тайгарт зажадав у WADA знову позбавити Росію статусу відповідності стандартам та усунути від участі у змаганнях.

Росія могла відновити членство в організації, але 22 грудня делегації WADA з 5 осіб стало відомо про те, що використовуване ними обладнання для вилучення даних не має необхідної сертифікації у відповідності з російським законодавством.

Серена Вільямс про допінг

Легендарна американська тенісистка Серена Вільямс, переможниця 23-х турнірів Великого Шолома, розповіла, що її занадто часто перевіряють на допінг.
"Буває так, що допінг-офіцери приходять в мій будинок о п'ятій годині ранку і намагаються взяти в мене аналізи. Ніколи не знаєш, коли вони можуть прийти. Думаю, що мене занадто часто перевіряють на предмет наявності допінгу.
Не можу сказати, як часто перевіряють інших гравців, але мене така інтенсивна система дратує. Знаю, що іншим це теж не дуже до душі", - передає слова Серени World Tennis USA.

Серена Вільямс
Серена Вільямс

Як повідомляв портал Знай.ua, переможниця US Open підпише унікальний контракт.