Іспанський голкіпер Порту Ікер Касільяс встановив новий рекорд єврокубків за кількістю проведених матчів, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Легендарний воротар, який більшу частину кар'єри провів у мадридському Реалі, випередив екс-захисника італійського Мілана Паоло Мальдіні. Повторний матч з Ювентусом (0:1) став знаковим для Касільяса.

Топ-5 рекодсменів за кількістю проведених матчів в єврокубках:

1. Ікер Касільяс (Іспанія - Реал, Порту) 175 матчів

Касільяс встиг відіграти 157 єврокубкових матчів перед тим, як залишити Реал 2015 року. Ще 18 матчів 35-річний воротар заніс до свого активу у футболці Порту.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

2. Паоло Мальдіні (Італія - Мілан) 174 матчі

Мальдіні все своє футбольне життя віддав одному клубу. З Міланом він виграв п'ять Кубків чемпіонів і сім разів ставав чемпіоном Італії.

3. Хаві Ернандес (Іспанія - Барселона) 173 матчі

Екс-півзахисник Барселони виграв більше трофеїв (28), ніж будь-який його співвітчизник. У його активі також чотири перемоги в Лізі чемпіонів УЄФА.

4. Кларенс Зеєдорф (Нідерланди - Аякс, Реал, Інтер, Мілан) 163 матчі

Голландець залишається єдиним футболістом за всю історію, який виграв Лігу чемпіонів з трьома різними клубами: Аяксом (1995), Реалом (1998) і Міланом (2003 і 2007). Зеєдорф також є володарем ще одного унікального досягнення - за всю професійну кар'єру він не отримав жодної червоної картки.

5. Рауль Гонсалес (Іспанія - Реал, Шальке-04) 161 матч

В активі Рауля три тріумфи в Лізі чемпіонів і сім золотих медалей чемпіонату Іспанії, входить у трійку найкращих бомбардирів Ліги чемпіонів за всю історію.

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua повідомляв, що воротар Лестера встановив рекорд Ліги чемпіонів.