У понеділок, 7 січня, стало відомо, що українки Леся Цуренко і Марта Костюк поліпшили свої позиції в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA). Так, спортсменки встановили особисті рекорди, при цьому Еліна Світоліна опустилася на шосте місце.

На офіційному сайті WTA вказується, що Леся Цуренко зуміла піднятися на три сходинки і зайняти рекордну у своїй кар'єрі 24 позицію. Такий прорив у світовому рейтингу українській спортсменці дозволив вихід у фінал на турнірі в австралійському Брісбені.

Леся Цуренко

Варто відзначити, що ще одна українка 16-річна Марта Костюк також піднялася на три сходинки і опинилася на 116 місці. Однак найкраща тенісистка України Еліна Світоліна скотилася з четвертого місця на шосте після невдалого виступу в Брісбені.

Марта Костюк

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У той же час інша українська тенісистка Катерина Бондаренко опустилася відразу на вісім ступенів, опинившись на 140 місці.

На сьогоднішній день в рейтингу WTA лідирує румунка Сімона Халеп, другою йде німкеня Анжелік Кербер, третє місце займає Каролін Возняцкі з Данії.

Еліна Світоліна

Раніше повідомлялося, що українські тенісистки Даяна Ястремська, Марта Костюк і Катерина Козлова завершили свої виступи на турнірі в Брісбені, не зумівши подолати кваліфікацію.

Нагадаємо, що 15-річна українська тенісистка Дар'я Лопатецька виграла третій титул на професійному рівні. У фіналі турніру ITF у Гонконзі українка обіграла представницю Чехії Барбару Штефкову з рахунком 6:4, 6:2. Вона отримає 50 пунктів у рейтингу WTA.

Як повідомляв портал Знай.uа, друга ракетка України Леся Цуренко прийняла рішення знятися з турніру серії WTA Premier в Сіднеї. Причиною відмови могла стати травма голеностопу, яку Цуренко отримала у фінальному матчі на турнірі в Брісбені.

Також портал Знай.uа писав, що Леся Цуренко програла чешці Кароліні Плішковій у фіналі турніру WTA категорії Premier у Брісбені. Після матчу Цуренко привітала її з перемогою, зізнавшись, що вона фанатка Плішкової.