Глобальна платіжна система Visa анонсувала свою нову розробку – сонцезахисні окуляри для безготівкових розрахунків. Свою новинку компанія представила на фестивалі SXSW.

Про це повідомляє The Verge.

В дужки аксесуара вбудували безконтактний чіп на базі технології NFC. Тепер окуляри стали не лише стильним аксесуаром, а й способом миттєвих безконтактних розрахунків.

Visa не вперше перетворює гаджети та аксесуари у платіжні системи.

Нагадаємо, раніше компанія презентувала персні та браслети для розрахунків за такою ж системою.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це [окуляри] відсилає до нашого слогану "Скрізь, де тобі хочеться бути". Ми беремо незвичайні предмети, де можливість платіжних розрахунків здається нереальною, як, наприклад, сонячні окуляри або кільце, щоб показати світу, що насправді це можна реалізувати", - заявив представник компанії Кріс Картін.

Поки що невідомо, коли такі окуляри з'являться у продажу, наразі шукають спонсорів та банки, які б зацікавились у розвитку ідеї.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", НБУ адміністративними методами просуває власну платіжну систему "Простір".