Міжнародна група американських та малазійських вчених знайшла зв'язок між атеїзмом та вимиранням.

Після тривалих спостережень науковці прийшли до висновку, що країни, у яких більшість населення не вірять у Бога, поступово вимирають, передає Naked Science.

У рамках експерименту науковці опитали чотири тисячі молодих людей. Їх попросили відповісти, чи мають вони братів і сестер, яку релігію вони сповідують або чи є вони атеїстами. Підсумувавши отримані результати, дослідники виявили, що в атеїстичних сім'ях Малайзії народжується на 1,5 дитини менше, ніж в середньому по країні.

В американців цей показник не був помітним і становив 3,04 дитини в атеїстів проти 3,2 дитини у віруючих родинах.

Проте ці дані дали вченим привід для роздумів і показали, що у відсталих країнах, більшість населення яких є глибоко віруючими, спостерігається висока народжуваність, у той час як в розвинених державах все більше переважаю "політика однієї дитини" або набуває популярності рух чайлдфрі, тобто свідома відмова від продовження роду.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", китайцям дозволили народжувати більше однієї дитини, скасувавши таким чином закон, що діяв з 70-х років минулого століття.