Напівсерйозну-напівжартівливу аксіому про те, що швидко підняте не вважається таким, що впало, довів професор Астонського університету в британському Бірмінгемі Ентоні Хілтон.

Як пишуть зарубіжні ЗМІ, науковець, провівши дослідження, наочно підтвердив "правило п'яти секунд". Він заявив, що продукти, які випали з рук і пролежали кілька секунд на підлозі, можна їсти, не боячись підхопити розлад шлунку.

Професор запевняє, що з тією кількістю мікробів, котра з'явиться наприклад, на бутерброді протягом цього часу, спокійно впорається шлунковий сік.

"Очевидно, що не можна вживати їжу, на якій видно шар бруду. Але з наукової точки зору, якщо видимих ​​ознак забруднення немає, то шанс потрапляння на їжу шкідливих бактерій за кілька секунд дуже малий", – заявив Хілтон.

Для повноти картини науковець опитав дві тисячі людей, аби дізнатися, скільки з них не гребують їсти продукти, що впали. Таких виявилося 79%.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як писав інформаційни портал "Знай.ua", британські вчені мало не вбили двох піддослідних та отримали величезний штраф.