Стосунки між Україною та Сполученими Штатами Америки покращуються і Росія дуже розчарована такими результатами.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам. За словами президента, ситуація для України у США змінюється на краще, у Вашингтона з'явилось більше готовності рішуче діяти на захист свободи та демократії.

Порошенко відзначив інтенсивність переговорів щодо організації його зустрічі із президентом США Дональдом Трампом. "Можу сказати, що українсько-американські відносини мають фантастичну динаміку", - заявив він.

Президент нагадав, що після виборів та інавгурації Дональда Трампа з'явилось багато так званих "фахівців", які змальовували в чорних для України тонах зміну президента США. Перш за все, йшлось про те, що за спиною України Росія та США домовляться про вирішення конфлікту на Донбасі і це вирішення буде не на користь нашої країни.

"Моє повідомлення на безпековій конференції в Мюнхені було – не чекайте цього, Україна ніколи не прийме будь-які домовленості, будь-які таємні чи відкриті зговори, які будуть стосуватися її долі, без її безпосередньої участі, це було всіма підтримано в Європі та світі", - зауважив глава держави.

Крім того, Порошенко відзначив, що "двопартійну підтримку Україна мала завжди, яка на сьогоднішній день реалізувалася в абсолютній інтенсифікації контактів між адміністрацією президента Трампа і адміністрацією президента Порошенка, між МЗС України та Держдепартаментом США".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Впевнений в тому, що ситуація для України в американському істеблішменті, у Білому домі, в Держдепі змінюється на краще. І я дуже тішуся цьому, бо приходить більше розуміння, більше готовності рішуче діяти на захист свободи та захист демократії. Я впевнений, що Росія дуже розчарована такими результатами", - зауважив глава держави.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Росії світять рекордні в історії США санкції.