Головний тренер чоловічої національної збірної з боксу Дмитро Сосновський пішов у відставку.

Як повідомляє iSport.ua, Сосновський написав заяву за власним бажанням. Таким було прохання президента ФБУ Володимира Продивуса.

Продивус підтвердив відставку Сосновського, зазначивши, що команді потрібен свіжий погляд.

"В першу чергу висловлюю слова подяки Дмитру Дмитровичу Сосновському за його неоціненний особистий внесок в успіхи і розвиток українського боксу. Протягом багатьох років Дмитро Дмитрович наполегливо працював з головною командою країни.

Найкращим показником його роботи стали отримані нагороди найбільших світових змагань. Саме під керівництвом Дмитра Дмитровича наша збірна України здобула свої перемоги і отримала світове визнання як однієї з найсильніших боксерських держав. Ми ставали найкращими на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи. Однак, минулі перемоги вже стали історією.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Попереду у нас важливий і непростий передолімпійський рік. Нам необхідно завойовувати ліцензії і активно готуватися до Олімпіади в Токіо-2020. Не виключаю, що для реалізації даних цілей нашій команді потрібен новий свіжий ковток повітря...

Ми не можемо допустити повторення 2016 року. Я переконаний в тому, що на сьогоднішній день ми маємо амбітну і потужну команду, яка вже сьогодні здатна конкурувати за найвищі нагороди. Переконаний, що в 2020 році ми знову будемо радіти перемогам наших боксерів", - зазначив Володимир Продивус.

Дмитро Сосновський
Дмитро Сосновський

Дмитро Сосновський очолював збірну України протягом 14 років.

Ім'я нового головного тренера збірної буде оголошено найближчим часом. Серед головних кандидатур – Леонід Лоивский, Олександр Поліщук та Олександр Хижняк-старший.

Нагадаємо, чемпіон WBO Oriental у легкій вазі Денис Берінчик (10-0, 7 КО) відверто розповів про ситуацію в Федерації боксу в інтерв'ю YouTube-каналу TRЕНДЕЦ.
Денис Берінчик
Денис Берінчик
Він заявив, що збірній України потрібен новий тренерський штаб, а також новий склад суддів на внутрішніх турнірах. За словами боксера, у збірної немає взаємозв'язку, немає однієї чіткої мети, кожен тягне свого заа вуха.
Головний тренер збірної - Дмитро Сосновський - відреагував на скандальні заяви Берінчика.

Дмитро Сосновський
Дмитро Сосновський

"Коментувати висловлювання Дениса Берінчика не хочеться. Якщо б це була фраза Михайла Михайловича Зав'ялова або іменитого тренера, то це одна справа. Але яке відношення Берінчик має до тренерської роботи? Він і до боксу має чисто спортивне відношення.
Я не згоден з його думкою. По-перше, він публічно принижує хлопців. У нас сьогодні хороші хлопці: Дмитро Замотаєв, Коля Буценко, Саша Хижняк. Хижняк сьогодні – боксер світового рівня. Таке ж висловлювання було перед Гамбургом, що ми поїдемо і ні одного бою не виграємо. А ми привезли золоту медаль. Поживемо – побачимо.
Те, що сказав Денис Берінчик – нехай буде на його совісті. Лив на мене бруд, так я його прощаю. Нехай Боженька його простить. А те, що він поливає брудом команду, це не по-спортивному і це низько. Як і те, що він говорить про Федерацію боксу і про суддівський корпус", - сказав Сосновський в коментарі Tribuna.com.
Денис Берінчик
Денис Берінчик

Як повідомляв Знай.ua, федерація боксу відповіла на звинувачення Берінчика.