Кабінет міністрів вирішив продовжити дію надзвичайних заходів в українській енергетичній сфері.

Відповідне рішення міністри ухвалили на урядовому засіданні, передає "РБК-Україна". Надзвичайні заходи в енергетиці триватимуть в країні ще протягом місяці.

"Сьогодні ми приймемо рішення про продовження надзвичайних заходів в енергетиці нашої країни. Це вимушений крок. Але ми маємо вийти з цих реалій сильнішими", – пояснив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

В Кабміні наголосили, що розробляють комплекс заходів для мінімізації негативних наслідків для промисловості й населення. Глава уряду наголосив, що Україна зможе досягнути енергетичної незалежності, незважаючи на велику кількість перешкод.

Кабмін прийняв розпорядження "Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії" 15 лютого, в зв'язку з припиненням поставок вугілля з Донбасу. Їх запровадили для більш економного використання електроенергії в країні й оперативного реагування на можливі негативні фактори.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Кабмін на черговому засіданні розглянув низку проектів пов'язаних з енергетичною сферою України.