Російським чиновникам збираються заборонити критику начальства в інтернеті.

Про це пишуть російські ЗМІ, з посиланням на джерела в Міністерстві праці та соцзахисту.

Відзначається, що відомство вже розробило відповідні поправки в документ "Загальні принципи поведінки держслужбовців".

Крім того, чиновникам також заборонять коментувати роботу політичних партій в неробочий час.

Як пояснили в міністерстві таке рішення викликане указом президента Володимира Путіна про протидію корупції від квітня 2016 року. Відомству доручено напрацювати ідеї, які допоможуть "забезпечити повсякденний контроль за дотриманням етичних норм і правил".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У Мінпраці задалися метою зробити чиновників морально бездоганними.

Наголошується, що нововведення дозволять забезпечити "організацію праці, підтримання дисципліни, застосування заходів заохочення і накладення дисциплінарних штрафів".

Таким чином, держслужбовцям заборонять висловлюватися в інтернеті або робити те, що може нашкодити не лише їх репутації, але і авторитету всього держоргану. Крім того, їх зобов'яжуть стежити за поведінкою своїх підлеглих в інтернеті.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", у РФ збираються обмежити швидкість доступу до сайтів іноземних компаній, які не виконують рішення російських судів.