Європарламент засудив анексію Криму Росією і зажадав від російської влади звільнити українських політв'язнів, яких утримують у в'язницях на півострові.

Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter. Всього у Криму утримують 31 українського політв'язня. За парламентську резолюцію свої голоси віддав 451 депутат. Проти були 73 парламентарії і 86 утрималися.

Євродепутати засудили анексію Криму і порушення свободи слова на півострові. Крім того, резолюція засудила насильницьке нав'язування російського громадянства і дискримінацію кримських татар. Парламентарії зажадали від Росії припинити викрадення і тортури активістів, які виступають проти анексії. Кремль, на думку Європарламенту, повинен скасувати заборону Меджлісу кримскотатарського народу.

"Росія повинна перестати давати всім жителям Криму російські паспорти і без подальших затримок звільнити всіх незаконно і безпідставно затриманих громадян України, як в Росії, так і на тимчасово окупованих територіях України, і забезпечити їх безпечне повернення", - йдеться в резолюції.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Євросоюзі поки не визначилися з реакцією на зупинку сполучення з окупованими регіонами Донбасу.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще