Спекуляції з приводу причин смерті російського дипломата Віталія Чуркіна неприйнятні.

Про це заявила офіційний представник зовнішньополітичного відомства країни-агресора Марія Захарова, пишуть російські ЗМІ.

За її словами, після численних висловлювань співчуття у зв'язку з кончиною Чуркіна, викликають питання звернення в МЗС, в тому числі від авторитетних ЗМІ, щодо причин смерті дипломата, а також прохання підтвердити або спростувати різні версії про його смерть.

"Ці версії – це чистої води вигадка, це бруд, вони абсолютно не відповідають реальності", - підкреслила вона.

Як нагадала Захарова, в МЗС одразу повідомили, що це була раптова смерть, викликана природніми причинами.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Вся інша інформація є особистою, тому може передаватися лише родині", - зазначила представник відомства і закликала всіх поважати почуття людей, які втратили близьку людину.

"Спекулювати на таких темах просто неприпустимо", - зазначила Захарова.

Вона розповіла, що у зв'язку з кончиною Чуркіна в МЗС надійшло понад 800 офіційних співчуттів. Серед яких були листи практично з усіх столиць світу та інших міст.

Це співчуття від правлячих монархів, президентів, прем'єр-міністрів, міністрів закордонних справ, послів іноземних держав, керівників міжнародних організацій, російських керівників і чиновників органів державної влади різних рівнів, керівників закордонних установ, російських та іноземних громадських організацій і ділових кіл.

Також прийшло безліч листів від звичайних людей, які сприйняли відхід Чуркіна як особисту трагедію. Вони навіть запропонували увічнити його ім'я в назві вулиць, площ, спеціальних іменних преміях та нагородах.

Нагадаємо, Віталій Чуркін, який обіймав посаду постійного представника РФ при ООН з 8 квітня 2006 року, помер 20 лютого.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", основним кандидатом на посаду Чуркіна розглядають заступника міністра закордонних справ Росії Василя Небензя.