Екс-наставник Маріуполя та низки українських команд Олександр Севідов очолив болгарську Верею. За інформацією Gong.bg, 49-річний український фахівець замінив на посту головного тренера клубу Небойшу Лекича.

Про деталі угоди не повідомляється. Асистентом Севідова буде його тезка Олександр Мартинюк. Офіційна презентація відбудеться сьогодні, 18-е січня.

Відомо, що в зимове трансферне вікно з Вереї підуть 13 футболістів, а новий наставник повинен доукомплектувати команду.

Після 20 турів Верея замикає турнірну таблицю вищої ліги чемпіонату Болгарії, маючи в активі п'ять очок.

Новий контракт Кадара с Динамо

28-річний центральний захисник київського Динамо Тамаш Кадар продовжив контракт зі столичним клубом.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Лідер збірної Угорщини буде виступати за київське Динамо до 30 червня 2023 року.

Кадар став гравцем київського клубу в лютому 2017 року. На даний момент Тамаш зіграв за "біло-синіх" 44 матчі в чемпіонаті України, 6 ігор в Кубку України і Суперкубку, а також 23 зустрічі на євроарені. У нинішньому сезоні угорець зіграв 14 матчів у чемпіонаті України і 10 в єврокубках.

Посилення Динамо

Іспанський форвард Фран Соль офіційно був представлений в якості гравця київського Динамо.

Форвард вибрав у столичному клубі 9-й номер, який став вільним після того, як Микола Морозюк пішов в оренду в турецький Різеспор.

Динамо заплатило за 26-річного бомабрдира 3,5 млн євро. Іспанець підписав 5-річний контракт, за яким буде отримувати приблизно мільйон євро на рік.

У Динамо гравець перебрався з нідерландського Віллема II, за який в нинішньому сезоні забив 17 м'ячів у 20 матчах.

Новачок "біло-синіх" є вихованцем футбольних шкіл "Вікальваро", "Райо Вальєкано" і мадридського "Реала". На професійному рівні крім "Віллем II" захищав кольори таких клубів, як "Реал Мадрид", "Луга", "Реал Ов'єдо", "Вільярреал Б", "Вільярреал".

Півзахисник київського Динамо Віктор Циганков вирішив частину відпустки провести в Римі.

Гравець збірної України побував на "Стадіо Олімпіко" на матчі італійської Серії А Рома - Сассуоло (1:0). На наступний день капітан Динамо прогулявся столицею Італії, милуючись пам'ятками мистецтва.

У своєму Instagram Циганков спочатку опублікував фото, позначене локацією у столиці Італії, а пізніше зробив знімок біля фонтана Ді Треві.

В поточному сезоні Циганков провів за Динамо 28 матчів у всіх турнірах, в яких відзначився 11 голами і 8 асистами.

Циганковим активно цікавляться кілька європейських клубів. Відомий італійський журналіст Джанлука Ді Марція стверджує, що Рома хоче придбати українця. За Циганковим пильно стежить спортивний директор Роми Мончі, а керівництво "джаллороссі" підтримує кандидатуру українського хавбека.

Раніше генеральний директор Динамо Резо Чохонолидзе заявив, що Олександр Хацкевич попросив, щоб Циганков залишився в Динамо як мінімум до літа.

Динамо у списку кращих

Офіційний сайт УЄФА опублікував зведену турнірну таблицю Кубка чемпіонів і Ліги чемпіонів за 1955 - 2018 роки, в якому "Динамо" зайняв 12 місце.
Наголошується, що за всю історію змагань у них взяли участь 513 клубів і серед них - п'ять українських.
"Динамо" 35 разів брали участь у КЧ і ЛЧ, зіграли 231 матч і набрали 245 очок.
Крім "Динамо" в список потрапили "Шахтар" (31 місце), "Дніпро", "Металіст" і "Таврія".
Очолює список кращих мадридський "Реал", другі - мюнхенська "Баварія", а замикає трійку лідерів "Барселона".

Як раніше писав Знай.ua, український футболіст Євген Хачеріді, який зараз виступає за грецький ПАОК, може повернутися в київське "Динамо".

Євген Хачеріді
Євген Хачеріді

Як повідомляє видання Fueled with sports, 24 грудня прибув до Києва і незабаром може узгодити перехід в "Динамо".
Хачеріді в цьому сезоні зіграв 11 матчів, при цьому у нього одна з найвищих зарплат в команді, що може послужити причиною його відходу з грецького клубу.

Нагадаємо, "Динамо" потрапило до топ-20 найкращих клубів світу.

Авторитетне футбольне видання FourFourTwo склало рейтинг культових команд, які своєю грою захоплювали весь світ, яких обожнювали завдяки стилю гри, тактичного малюнка і завоювання трофеїв.

У списку 20 команд рейтингу знайшлося місце і київському Динамо сезону 1985-86.

"Головний тренер Динамо Валерій Лобановський розробив науковий підхід до гри, згідно з яким кожному гравцеві необхідно було виконати певну кількість ТТД. На наступний день після кожного матчу до стіни на базі був прикріплений аркуш паперу, на якому демонструвалися всі статистичні дані. За їх результатами визначалася якість гри футболістів і їх місце у складі на наступну гру.

Лобановський тричі очолював Динамо і за ці три періоди підняв над головою 29 командних трофеїв, 12 з яких були за перемоги в чемпіонаті країни.

Ми виділяємо другий період, який дійсно забезпечив культове сприйняття Динамо в світі. Очолювана Олегом Блохіним і Ігорем Бєлановим команда, яка завоювала Кубок Володарів Кубків 1986 року в Ліоні, стала чудовим прикладом реалізації Лобановським на полі футбольних шахів", - пишуть редактори видання.

Також у топ-20 рейтингу культових футбольних команд потрапили:

Барселона (1990-94)

Парма (1992-99)

Боруссія Менхенгладбах (1970-79)

Транмер Роверс (1990-95)

Лаціо (1972-77)

Міддлсбро (1996-97)

Депортіво (199-2002)

Боруссія Дортмунд (2011-15)

Вімблдон (1984-88)

Нью-Йорк Космос (1975-80)

Наполі (1984-91)

Байєр Леверкузен (2001-02)

Данді Юнайтед (1982-87)

Атлетік Більбао (1921-25)

Арсенал Лондон (1989)

Рівер Плейт (1941-47)

Естудіантес (1967-70)

Бока Хуніорс (2000-03)

Динамо Київ (1985-86)

Валенсія (1998-2004)

Як повідомляв портал Знай.ua, Ярмоленко став найдорожчим футболістом світу.