Позов до Міжнародного суду ООН став першим кроком України для притягнення до відповідальності Росії за злочини, які країна-агресор скоїла проти українців в анексуваному Криму і на Донбасі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представником України в Міжнародному суді ООН в Гаазі, заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, міністром юстиції Павлом Петренко, генпрокурором Юрієм Луценком і головою СБУ Василем Грицаком, повідомили в прес-службі глави держави.

"У Міжнародному Суді ООН вся наша команда бореться за справедливе покарання тих, хто винен у смерті тисяч в результаті терористичних атак на українському Донбасі; хто поставляв танки, сучасну артилерію, системи залпового вогню, броньовані машини, боєприпаси, ракети, якими обстрілювали Авдіївку, Краматорськ , Маріуполь, цивільний автобус в Волновасі, збивали МН-17 ", - зазначив Порошенко.
Глава держави зазначив, що ця справа займе роки.

" Я - реаліст і не маю жодних ілюзій щодо позиції Росії і її можливих кроків. Але ми повинні виходити з того, що на нас лежить відповідальність за об'єднання зусиль всього світу, щоб притягнути Росію до відповідальності", - зазначив президент.