У Росії шукають заміну постійному представнику країни в ООН. Припускають, що швидше за все місце загиблого Віталія Чуркіна може зайняти соратник очільника МЗС РФ Сергія Лаврова – Василь Небензя.

Поки що офіційного рішення щодо його призначення не було, втім у більшості держструктур його кандидатуру підтримують.

Відомо, що Небензя свого часу вже працював поруч із Лавровим – чотири роки тому він отримав посаду заступника у МЗС РФ.

Дипломатичні навики отримав ще у 90-х: до 2000 року він працював старшим радником у представництві Росії при ООН, що знаходиться у Нью-Йорку.

Вже за три роки його кар'єра у відомстві поповнилася черговою посадою – до 2006 року від був співробітником департаменту міжнародних організацій при міністерстві.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Пізніше Небензя вже представляв Росію у Женеві при кількох міжнародних організаціях та спеціальному відділенні ООН, а вже на початку 2012 року став керівником Департаменту з гуманітарного співробітництва та прав людини.

Втім, вже за рік знову отримав підвищення – його призначили заступником міністра закордонних справ РФ.

Слід відзначити, що у Кремлі поки що утримуються від заяв щодо його кандидатури в якості заміни Чуркіну. Зокрема, прес-секретар Володимира Путіна, Дмитро Пєсков заявив, що жодних кадрових рішень влада ще не приймала.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що кандидатуру Василя Небензя розглядають в якості нового поспреда РФ в ООН.