Міжнародна група вчених з Британського університету провела серію досліджень, в ході яких з'ясувала, що глобальне потепління може істотно вплинути на зростання середньостатистичного жителя планети Земля.

Свою наукову статтю дослідники опублікували в журналі Science Advances.

Спочатку вчені проаналізували зміни в габаритах ссавців, які населяли планету, починаючи з періоду палеоцен-еоценових термічного максимуму, що настав 55 мільйонів років тому: тоді в світі стався дуже різкий стрибок температури, через що більшість ссавців почала зменшуватися в розмірах, а слабші особини просто померли.

З'ясувалося, що за весь час існування життя поступове потепління змушувало тварин з кожним століттям зменшуватися все більше і більше. В кінці-кінців, зараз ми можемо спостерігати "уполовинені" копії тварин, які були спочатку.

Проаналізувавши цю тенденцію, дослідники дійшли висновку, що це точно так само впливає і на людину. Оскільки процес глобального потепління вже незворотній, його можна тільки сповільнити, людство має всі шанси з часом перетворитися на карликів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" публікував відео з тими наслідками, до яких вже сьогодні призвело глобальне потепління.