Російські чиновники та "колеги" втікача екс-президента Віктора Януковича продовжують впливати на політику та економіку України.

"Докази реальної ситуації, що відбувається сьогодні в нашій країні показав у своїй статті журналіст Руслан Якушев", - повідомляє сайт "Обозреватель".

Не зважаючи на війну між Україною та Росією, ділові відносини двох держав залишаються досить тісними.

Яскравим прикладом впливу криміналітету на економіку України є ситуація є причетність Павла Фукса до ряду фінансових угод купівлі-продажу акцій українських підприємств.

Прізвище Фукса відоме ще з часів "лихих" 90-х, де він фігурував у серйозних справах.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

У 2006 році він став головою директорів девелоперської компанії MosCityGroup у Москві та приєднався до "команди" Януковича.

Саме ця особа є так званим посередником між Україною та Росією при веденні стратегічних бізнес-планів.

Фукс скуповує перспективні газові та нафтові родовища, енергетичні компанії та інші стратегічно важливі активи в Україні за гроші кримінальних авторитетів Москви.

Саме цей персонаж є яскравим доказом того, що РФ веде стратегію поглинання української економіки.

На сьогоднішній день значна частина важливих українських активів належать російським підприємцям та українським урядовцям-втікачам.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Фонд держмайна опублікував перший перелік сумнівних оцінювачів.