Адвокат президента-втікача Віктора Януковича Віталій Сердюк заявляє, що його підзахисний підписував прохання про введення російських військ в Україну, але такий документ не надходив президенту РФ і в Раду федерації Росії.

Про це повідомляє "Українська правда". Захисники Януковича пояснили, що він ніколи не заперечував підписання звернення і говорив про це в одному з інтерв'ю.

"Заява підписувалася. А згідно з позицією Генпрокуратури РФ, заяву про використання військ до Ради федерації і Адміністрації президента не надходило. А що було насправді, Янукович якраз і хотів розповісти, вимагаючи його допитати ", - пояснив адвокат президента-втікача.

Юристи додали, що він просив не про "введення військ". Формулювання, за їхніми словами, було таким - "використовувати війська для захисту населення в Україні". Сердюк наголосив, що захист Януковича навмисне дану інформацію не повідомляє, щоб у ГПУ і суду був стимул під протокол цю інформацію отримати. Тоді вона буде вважатися доказом.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в МЗС Росії підтвердили, що Віктор Янукович звернувся за допомогою заяви про введення військ в Україну, а не листи.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще