Україна протягом періоду 2047-2017 років закуповувала частина вугілля антрацитної групи в Південно-Африканській Республіці. Ці обсяги досягали показника в 1,745 тисяч тонн.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна", посилаючись на дані Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Обсяги закупівель вугілля значно відрізнялись в залежності від року.

"Імпортна вугільна продукція марки" А "надходила на енергетичні підприємства: в 2014 році - 375 тис. тонн; в 2015 році - 897 тис. тонн; в 2016 році - 434 тис. тонн", - розповіли в профільному міністерстві.

Надходило імпортне вугілля в країну і в 2017 році. В енергетичному відомстві пояснили, що з січня по 15 березня в Україну надійшло 39 тисяч тонн палива.

Вугілля купували не тільки в ПАР, ще одним постачальником була Австралія. У 2014 році Україна закупила 81 тисячу тонн австралійського енергетичного вугілля.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В Міненергетики додали, що вартість закупленого вугілля визначали після переговорів між постачальником і його покупцем.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Кабміні вважають, що ціни на газ в Україні можливо, але цього повинні передувати реформи і створення в країні ринку "блакитного палива".