Кремль використовують нові методи, щоб дестабілізувати і розгойдати політичну ситуацію в Україні. Російські спецслужби роблять ставку на різні етнічні групи, які проживають на українській території.

Про це повідомив керівник Служби безпеки України Василь Грицак, передає "УНІАН". Він розповів, що Росія намагається використовувати етнічні групи в Україні, щоб з їх допомогою створювати умовні автономії.

"Російська сторона не залишає ідею федералізації України і для поширення автономних настроїв намагається використовувати етнічні чинники на заході і південному заході України", - пояснив глава СБУ.

Грицак сказав, що увага російських спецслужб направлено на етнічні групи угорців, болгар, гагаузів, русинів. У свою чергу СБУ, за його словами, приймає контрзаходи до протистояння спробам дестабілізувати ситуацію в Україні.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Україна накопичила кілька сотень томів доказів про злочини Росії і надасть їх Міжнародному суду ООН.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще