Японська тенісистка Наомі Осака, чинна чемпіонка US Open, тріумфально виграла Australian Open-2019, і вперше в кар'єрі стала першою ракеткою світу.

Наомі Осака виграла Australian Open-2019
Наомі Осака виграла Australian Open-2019

21-річна Осака прокоментувала перемогу, наголосивши, що фінальний матч був для неї дуже важким.

"Публічні виступи не є моєю сильною стороною. Петра молодець, прийми мої вітання. Цей поєдинок стане для мене уроком, дуже важкий матч.

Дякую всім, хто переживав за нас. Я виклалася повністю і хотіла показати все, на що я здатна. Величезна подяка директору чемпіонату, головному арбітру, боллбоям, спонсорам, а також моїй команді. Чесно кажучи, я не очікувала, що зможу виграти цей турнір. Я приготувала переможну промову заздалегідь, але по ходу матчу я забула її. Дякую всім", - сказала Осака.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Осака стане першою спортсменкою з Азії, яка очолить жіночий одиночний рейтинг.

Осака зробила величезний прорив, адже рік тому японка була 72-ою ракеткою світу. В історії жіночого тенісу ніхто не робив більший ривок на шляху до першого попадання на вершину рейтингу. До Осаки ніхто за рік не піднімався на першу сходинку із-за меж топ-20.

Наомі Осака
Наомі Осака

Нагадаємо, у фіналі 21-річна японка (четверта сіяна) з рахунком 2:1 (7:6, 5:7, 6:4) перемогла восьму сіяну турніру 28-річну чешку Петру Квітову. Матч тривав 2 години 27 хвилин. Осака вела 7:6, 5:3 і мала потрійний матчболл, але не дотиснула опонентку у другому сеті. На третю партію Наомі налаштувалася і виграла.

Для азіатки це друга поспіль перемога на турнірах Великого шолома. У вересні 2018-го японка виграла US Open.

Відзначимо, що Осака - перша японка, якій вдалося виграти Australian Open. До неї тільки одна азіатська тенісистка завойовувала титул в Мельбурні. Китаянка Лі На змогла перемогти на Відкритому чемпіонаті Австралії в 2014 році.

Осака після перемоги на Відкритому чемпіонаті Австралії вперше в кар'єрі очолить рейтинг Жіночої тенісної асоціації (WTA). Петра Квітова стала другою ракеткою світу, на третій позиції розташувалася румунка Симона Халеп.

Як повідомляв портал Знай.ua, Australian Open у 2019 році збільшив призовий фонд.