Підрозділи сирійської армії ліквідували одного з ватажків терористичного угрупування ІДІЛ, за наказами якого в 2015 році зруйнували античні пам'ятки Пальміри.

Про це повідомляє агентство Fars з посиланням на кілька поінформованих джерел.

Йдеться про бойовика, відомого під ім'ям "Абу Хамід ас-сукни".

Своє прізвисько він отримав за назвою місця народження - невеликого містечка Ас-Сукна, який лежить між Пальмірою і Дейр-ез-зором. Джерела стверджують, що він особисто віддавав накази підлеглим знищувати об'єкти стародавньої культури.

Нагадаємо, що після захоплення Пальміри бойовиками "Ісламської держави" в травні 2015 року, всі пам'ятники культури в стародавньому місті терористи масово знищували. Більшість культурних цінностей в Пальмірі датуються I-II століттям нашої ери. Тоді Сирія входила до Римської імперії.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Також терористи влаштовували масові вбивства і страти жителів.

Коли сирійські урядові війська в березні 2016 року відбили Пальміру у бойовиків, то застали руїни всесвітньо відомого Тетрапілону та Римського театру. А в грудні 2016-го Пальміра знову опинилася в руках терористів, які продовжили її руйнування.

Як повідомляв сайт Знай.ua, 2 березня сирійські урядові війська зайняли стародавнє місто Пальміру. В мережі опублікували відео звільненої Пальміри, зняте дроном.