Серб Новак Джокович став чемпіоном Відкритого чемпіонату Австралії Australian Open-2019, обігравши у фіналі іспанця Рафаеля Надаля.

Зазначимо, що це сьомий титул Джоковича на Australian Open.

Новак Джокович переграв Рафаеля Надаля в трьох сетах з розгромним рахунком 6:3, 6:2, 6:3. Джокович повністю контролював хід гри, і постійно змушував суперника помилятися.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Після перемоги Новак Джокович подякував супернику, та зізнався, що це був непростий матч.

"Хотів би подякувати за гру Рафаелю Надалю. Сьогодні був непростий матч. Рафа повернувся після травми, що вибила його з АТР-туру у вересні минулого року, і на жаль, йому не вдалося пройти через стільки травм протягом усієї кар'єри. Але він показав мені, іншим колегам і молодим гравцям, що таке "дух боротьби" і вміння тримати удар. Дуже дякую йому за це.

Рафаель Надаль програв Новаку Джоковічу у фіналі Australian Open
Рафаель Надаль програв Новаку Джоковічу у фіналі Australian Open

Як і у Надаля, у мене було чимало травм, і 12 місяців тому я переніс операцію. Але сьогодні мені вдалося виграти титул на Australian Open. Три трофеї з чотирьох на турнірах - це щось неймовірне. Хотів би подякувати моїй команді за підтримку. Теніс - індивідуальний вид спорту, але ви, хлопці, завжди зі мною", - сказав Джокович.

Як раніше писав Знай.ua, японська тенісистка Наомі Осака, чинна чемпіонка US Open, яка напередодні виграла Australian Open-2019, вперше в кар'єрі стане першою ракеткою світу.

21-річна японка стане першою спортсменкою з Азії, яка очолить жіночий одиночний рейтинг.

Осака зробила величезний прорив, адже рік тому японка була 72-ою ракеткою світу. В історії жіночого тенісу ніхто не робив більший ривок на шляху до першого попадання на вершину рейтингу. До Осаки ніхто за рік не піднімався на першу сходинку із-за меж топ-20.

Наомі Осака
Наомі Осака

Нагадаємо, у фіналі 21-річна японка (четверта сіяна) з рахунком 2:1 (7:6, 5:7, 6:4) перемогла восьму сіяну турніру 28-річну чешку Петру Квітову. Матч тривав 2 години 27 хвилин. Осака вела 7:6, 5:3 і мала потрійний матчболл, але не дотиснула опонентку у другому сеті. На третю партію Наомі налаштувалася і виграла.

Для азіатки це друга поспіль перемога на турнірах Великого шолома. У вересні 2018-го японка виграла US Open.

Відзначимо, що Осака - перша японка, якій вдалося виграти Australian Open. До неї тільки одна азіатська тенісистка завойовувала титул в Мельбурні. Китаянка Лі На змогла перемогти на Відкритому чемпіонаті Австралії в 2014 році.

Осака після перемоги на Відкритому чемпіонаті Австралії вперше в кар'єрі очолить рейтинг Жіночої тенісної асоціації (WTA). Петра Квітова стала другою ракеткою світу, на третій позиції розташувалася румунка Симона Халеп.

Як повідомляв портал Знай.ua, Australian Open у 2019 році збільшив призовий фонд.